Jumaat, 16 Disember 2011

Steamboat Johor Bahru

Time hujan-hujan gini sedap la dapat pekena steamboat. Mengancam beb! Panas-panas makan, menghirup kuah, wap yang berasap-asap. Memang terbaik la Steamboat dekat Bandaraya Johor Bahru.

Kau orang boleh pilih lori no berapa ko orang suka. Dekat sini bukan jual makanan steamboat aja, makanan  lain pun ada juga macam mee rebus, mee goreng, mee tiau, tahu bakar, dan lain-lain. Kalau steamboat tak masuk dengan tekak ko orang, ko orang boleh la oder makanan lain.

Kalau kau orang perasan dekat ujung lidi ada warna biru, merah dan hijau. Warna tu ikut harga ok. Jangan main sedap amek jek.

Hah! steamboat ni pekene dengan sambal dia pergh boleh menetes air mata. Bukan air mata jek, higus pun boleh meleley kalau makan panas-panas di selangi dengan pedas. Time tengah makan ada mak cik ni jual kerepek epel. Ko orang penah rasa? Boleh tahan pelik juga rasa dia. 

Ini dia, kerepeknya. Satu bungkus RM6. So amek la dua bungkus RM10. Ayah boleh ajak mak cik tuh bergurau pulak, "jual kerepek maharajalawak kew?". Sebab apa ayah cakap macam tu. Cuba tengok perkataan tu, ada queen atas huruf e. hahaha~


Tiada ulasan:

Catat Ulasan